Xiaomi определи датата на следващото си голямо онлайн събитие и то ще се състои само ден преди Unpacked на Samsung на 11 август. Въпреки, че двете компании едва ли се конкурират на едно и също ниво, 10 август се очаква да е важна дата за Xiaomi, тъй като компанията отбелязва своята десета годишнина.

Изглежда това ще е и датата на пускане на нова серия таблети Mi Pad, заедно с Mi Mix 4, според официалното съобщение на Xiaomi в Weibo. Публикацията гласи, че събитието ще обхване последните “добри новини”, както и “10-те най-трудни избора” на основателя на компанията Лей Джун, който той е трябвало да направи през последните 10 години.

Има смисъл двете най-чакани устройства – Mi Mix 4 и Mi Pad 5, да се появят именно на този ден, дори ако компанията се въздържа да споделя подробности в социалната мрежа. Те вече преминаха редица сертификации през последните месеци и е време да направят своя дебют.

Изтеклите подробности за Mi Mix 4 предполагат, че двата модела от серията ще имат до 12 GB оперативна и до 256 GB вградена памет. Вероятно няма да имат слот за SD карти, въпреки че линията трябва да поддържа две SIM карти в Китай, заедно с 5G, благодарение на процесора Snapdragon 888. Говори се, че Mi Mix 4 ще има цял екран и селфи камера под панела. Батерията може да е с капацитет до 4500 mAh и да поддържа 120W бързо зареждане с безжична опция.

Що се отнася до Mi Pad 5, все още няма много информация за най-новото семейство таблети на Xiaomi, но благодарение на изтекъл прототип вече знаем, че Mi Pad 5 ще има четири високоговорителя, поддръжка на стилус с безжично зареждане и клавиатура, подобна на тази на Apple. Камерата изглежда е проектирана подобно на тази на Mi 11, а зареждането ще се осъществява през USB-C порт. Трите предполагаеми варианта Mi Pad 5 ще разполагат и с впечатляващи 120 Hz дисплеи с допълнителна възможност за 2К резолюция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *