Google ще интегрира чатбота Gemini в приложението си за Android

Мария Иванова Последна промяна на 10 април 2024 в 15:59 1268 0

Gemini Android

Снимка Google

Gemini за Android

След като пусна мобилното приложение Gemini, Google реши да включи чатбота с изкуствен интелект и в основното си приложение за Android. С промяната потребителите могат лесно да превключват между Търсене в Google и чат в Gemini, като по този начин оптимизират работата си.

Въпреки че новата функционалност на Google за Android все още не е публично достъпна, видеоклип, споделен от новинарския сайт PiunikaWeb, ни дава възможност да видим как може да изглежда приложението след актуализацията.

След отварянето му потребителите все още ще бъдат посрещнати от основния раздел за търсене в Google по подразбиране. Той предлага статии и съдържание от интернет, което е персонализирано според интересите на потребителите.

След актуализацията Google ще добави превключвател в горната централна част на екрана, който ще позволи на потребителите да превключват между Google Search и Gemini. Така те ще могат лесно да преминават от търсене на информация в търсачката към разговори с чатбота и обратно, без да трябва да напускат приложението.

С новата актуализация на Google, начинът, по който приложението отговаря на запитвания, се променя. В зависимост от това дали потребителите използват Google Search или Gemini, отговорите могат да бъдат базирани на резултатите от търсенето или на AI моделите. Освен промяната на функционалността, целият интерфейс на приложението се променя, когато потребителите превключват между Search и Gemini.

Когато те докоснат иконата Gemini, намираща се в горната част на екрана, приложението на Google се трансформира, за да имитира функционалността на самостоятелното приложение Gemini. Текстовото поле за чатбота става достъпно и приема въвеждане на текст с глас и качване на снимки.

Това означава, че потребителите могат да използват всички функции на Gemini директно от приложението на Google. То също предоставя примери за въпроси, на които чатбота може да отговори, и позволява на потребителите да преглеждат историята на последните си разговори с него.

Google продължава да тества Gemini на различни места, като последно го добави към бета версията на Google Messages. Това е част от стратегията на компанията за внедряването на чатбота във всички нейни приложения.

Основното приложение на Google за Android изглежда ще бъде следващото, което ще получи функционалността на Gemini, давайки на потребителите повече начини за достъп до чатбота. На пръв поглед това може да изглежда излишно, след като вече има самостоятелно приложение Gemini.

Използването му обаче автоматично замества Google Assistant. А основното приложение на Google може да служи като алтернатива за тези потребители, които искат да продължат да използват Google Assistant, докато в същото време имат достъп и до Gemini.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !