Adobe пуска преработена версия на Frame.io и вече позволява работа по цялостни видео проекти

Павлин Луканов Последна промяна на 11 април 2024 в 18:24 843 0

Frame.io V4

Снимка Adobe

Frame.io V4

През последните години се разчита все повече на облачно базирани системи за съвместна работа на екипи в различни сфери. Това улеснява работния процес, особено когато много служители работят от дома или пък в различни офиси. Едно от полезните решения с такива възможности е и Frame.io на Adobe.

Сега Adobe представи и най-новата версия на Frame.io, преработвайки облачно базираната си услуга за съвместна работа върху медийни проекти. Компанията добавя нов работен процес и възможности за отбелязване, които улесняват творците да управляват цели проекти в платформата. Новата Frame.io V4 е в бета версия и вече достига до потребители с безплатен достъп и Pro през уеб версията, за iPhone и за iPad. По-късно през годината версията ще е налична и за Team и Enterprise потребители.

Какво обаче е новото във Frame.io? Решението вече се усеща повече като инструмент за управление на работния процес по подобие на Trello например, а не като само инструмент за разглеждане и одобряване на творения. Така няма да се налага потребителите да използват и други продукти, а ще разчитат изцяло на Frame.io.

Най-значимата и отличаваща се добавка е рамката за метаданни, която позволява на потребителите да отбелязват колеги, да разглеждат и организират създаденото съдържание по-гъвкаво чрез полета за данни, които могат да бъдат персонализирани. Като пример може да се посочи, че потребителите могат да отбелязват/тагват съдържание чрез персонализирани статуси, включително „доставен“ или „има нужда от ревизия“, както и да ги маркират с дати за завършване или данни за това кой работи по тях. По този начин е възможно и лесното филтриране и проследяване на напредъка.

Новата рамка от метаданни надгражда и се вгражда в други функционалности като Collections, позволяваща на потребителите да създават изгледи, които проследяват групи от специфични полета. Това означава, че можете да създавате изглед, показващ всяко съдържание маркирано като например „има нужда от преглед“ с една и съща дата за завършване. Също така тези колекции могат да бъдат копирани и споделяни за създаване на малко по-различни изгледи с допълнителни филтри и без това да пречи на оригиналния групов изглед.

Процесът по преглед и одобрение също е обновен с функционалности, които позволяват на потребителите да добавят по-детайлна или експресивна обратна връзка. Коментарите вече могат да бъдат закачени към специфично местоположение в медийни файлове, за да се отличат зони, които трябва да бъдат прегледани. Добавена е и поддръжка за приложения, реакции чрез емоджита и хаштагове в коментарите.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !