Velox Media представи нова система за централизирано управление на екрани

Тя е Android – базирана и позволява отдалеченото управление на десетки и дори стотици екрани, намиращи се на различни географски локации

Offnews Последна промяна на 08 април 2024 в 20:27 475 0

Velox Media представи нова система за централизирано управление на екрани

Снимка Velox Media

Velox Media представи нова система за централизирано управление на екрани

Днес екраните навлизат все повече в публичното пространство – в заведения, шоурумове, болници, административни сгради, гари и летища – показвайки разнообразно съдържание на посетителите. На съществуващите решения обаче им липсва гъвкавост, често изискват физически досег с екрана, за да се зареди ново съдържание (например на USB флашка) и съответно то трябва да се разпраща предварително до точките, в които са монтирани самите дисплеи.

Новаторската система Velox Media е на път да предефинира изцяло начина, по който организациите управляват своите екрани, позволявайки им да правят това отдалечено и в реално време, спестявайки значителни средства и време. Тя е Android базирана и се предлага по SaaS модел (Software as a Service). Това я прави много по-гъвкава и скалируема, а компаниите плащат само за това, което използват и могат лесно да увеличат или намалят броя на своите екрани.

Предимства

С Velox Media администраторите, мениджърите или всеки друг от екипа могат централизирано с няколко клика да променят съдържанието на стотици екрани, разпределени в различни градове и дори държави. Системата позволява да се излъчват видео файлове (AVI, MPEG, Xvid и др.), видео стрийминг, изображения, PowerPoint презентации, информационни ленти и други материали, или просто да се покаже определен уебсайт. Тя е съвместима с всякакви модели плазмени телевизори, TFT монитори, проектори, таблети и други устройства.

В добавка системата може лесно да „отреже“ екрана на две или три части, показвайки различно съдържание във всяка от тях.Така например можете да прожектирате рекламен клип в 60% от екрана, информационна лента под него и други данни в дясно. Velox Media позволява също екраните да се управляват по групи или поотделно, да се включват и изключват отдалечено, да се програмира излъчването за различни часове и дни, както и да се следи състоянието на всяко устройство. Те могат да бъдат добавяни в група за синхронизация от две или повече устройства, които да показват едно и също съдържание или дори да бъдат конфигурирани като видео стенa.

Всичко това се осъществява през интуитивен административен панел, достъпен от всеки уеб браузър. Не се изискват специализирани компютърни умения, а системата е достъпна отвсякъде, където има интернет връзка.

За кого е предназначена

Velox Media е подходящо решение за всякакви търговски обекти, молове, заведения, хотели и множество други организации. В производството то може да представя на мениджмънта или екипа всевъзможни показатели за наличието на суровини, за производствените процеси, готовата продукция и други. Системата може да бъде от голяма полза и при управлението на екрани в болници, летища и гари, метростанции, складове, спедиция, кол центрове, мрежови центрове, административни сгради, но също и да е в основата на специфични решения за брокери на финансови услуги, както и за центрове за мониторинг от всякакъв тип.

Как работи

В сърцето на Velox Media е мощен cloud - базиран сървър, който регистрира лицензирани екрани, управлява съдържанието и програмите, следи състоянието на екраните и в добавка генерира исторически справки. Компактен клиентски модул се свързва физически към всеки екран (чрез HDMI порт), комуникира със сървъра и излъчва съдържанието. В добавка той може да съхранява съдържание и локално, което позволява да работи дори и без наличието на интернет.

Velox Media е гъвкава, мощна и лесна за употреба система, която може да трансформира начина, по който организациите комуникират със своята аудитория.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !