TikTok

През последните месеци TikTok се наложи като много повече от младежка социална мрежа, в която се качват забави клипчета или се демонстрират модерни танцови движения. Някои потребители на платформата скоро могат да стартират кариерата си чрез нея.

Това ще стане с помощта на нов инструмент за набиране на персонал, който TikTok вече тества. Функцията, която ще свързва компаниите с подходящи кандидати, няма да бъде включена в основното приложение.

Ще бъде създадена специална уеб страница с обяви за работа, на която кандидатите ще могат да публикуват видео резюме за себе си. За разлика от стандартното представяне с автобиография, тук потребителите ще могат да добавят и собствено видео в профила си.

Имайки предвид колко млади хора прекарват значителна част от времето си в TikTok, може да се окаже, че това е добър начин компаниите да достигнат до хората, които искат да наемат.

От друга страна обаче е възможно някои хора да пропуснат шансовете си заради публикуване на непрофесионални постове в платформата. Ето защо потребителите, които търсят работа, трябва да обръщат детайлно внимание на своите акаунти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *