Популярният аналитик Макс Вейнбах (Max Weinbach), който често публикува актуална вътрешна информация, съобщи в своя Twitter акаунт, че новите сгъваеми смартфони на Samsung ще имат още една интересна особеност.

Според тази информация мобилните телефони Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 ще има корпуси, които покриват спецификациите на стандарта IPX8. Това означава, че те ще са защитени от вода. IPX8 сертификатът предвижда мобилните устройства да издържат потапяне във вода на дълбочина до 1 метър в продължение на 30 минути. Ако тази информация се окаже вярна, то това ще бъдат първите херметични и водоустойчиви сгъваеми смартфони на пазара. Всички излезли досега устройства от подобен род нямат каквато и да било защита от вода.

Да напомним, че официалната презентация на сгъваемите смартфони Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 е обявена за 11-ти август тази година.

Според изтеклата към днешен ден информация моделът Galaxy Z Fold 3 ще има два Super AMOLED екрана с размер на диагонала 6,23 и 7,55 инча, като кадровата честота и на двата дисплея ще бъде 120 Hz. Той ще се базира на SoC Qualcomm Snapdragon 888/888+ или Exynos 2200 и ще има до 12 GB оперативна памет.

Galaxy Z Flip 3 ще използва чипа  Snapdragon 888, ще има акумулаторна батерия с капацитет 3300 mAh, жично зареждане с мощност 25 W и безжично с мощност 15 w. Той ще е оборудван с AMOLED екрани с размер на диагонала 6,9 и 1,9 инча.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *