Услугата за парични преводи MoneyGram съвместно с провайдъра на криптовалутите банкомати Coinme съвсем скоро ще даде възможност на своите клиенти да купуват и продават биткойни за фиатни пари.

Според публикуваното съобщение за медиите, в рамките на следващите 30 дни възможността за осъществяване на биткойн транзакции и за търгуване с основната криптовалута ще бъде дадена само за територията на САЩ. През втората половина на тази година партньорите ще предоставят услугата на още някои международни пазари.

С помощта на мобилното приложение Coinme потребителите имат възможност да купят и да продадат биткойни, да разберат актуалният към деня валутен курс на обмен и да получат специален код, който е необходимо да бъде представен на служител на MoneyGram за завършване на транзакцията.

Генералният директор на Coinme Нийл Бергкуист заяви пред уеб изданието Decrypt за огромното търсене на подобна услуга. Според неговите думи повечето американци нямат достъп до традиционната финансова система и за тази цел използват банкоматите на неговата компания.

Бергкуист специално подчерта ръста на популярност на биткойна сред имигрантите, които изпращат цифрови пари на своите роднини зад граница. Генералният директор на Coinme е уверен, че съвместната работа с платежната система ще облекчи купуването на криптовалути за тези хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *