Microsoft представи нова услуга наречена Windows 365. По същество това представлява лесна за използване виртуална машина, която ви дава достъп до Windows 10, а в бъдеще и Windows 11, от различни типове устройства. Това включва Mac, iPad, Linux или таблет с Android.

Слуховете за подобна облачна услуга витаят от месеци, но сега виждаме официалното ѝ реализиране. Тя използва услугата Azure Virtual Desktop, която обаче не е толкова опростена, колкото новото предложение.

Сега ще е необходимо само да влезете на Windows365.com след като стартира на 2 август, да изберете конфигурация за виртуална машина и сте готови. Засега обаче няма данни за това колко ще струва новата услуга.

Windows 365 ще е от помощ на ИТ отделите и малкия бизнес. Конфигурациите ще предлагат до осем виртуални процесора, 16GB RAM и 512GB сторидж. Компанията проучва възможностите за предоставяне и на опция за отделни видеокарти.

По-малките компании могат да настроят лесно работни конфигурации за служителите си. Така всеки ще има достъп до виртуален работен компютър дори от домашни условия. От показаната демонстрация виждаме, че работата е като на локален компютър.

От Microsoft отчитат, че има 80% ръст на потребителите на Azure Virtual Desktop, които разчиат на допълнителни решения за управление на инсталациите. Именно тук идва Windows 365, която би трябвало да ограничи разходите в тази насока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *