По-рано през седмицата цената на биткоин се покачи рязко. Това се случи в следствие на инвестицията от 1.5 милиарда щатски долара в криптовалутата от страна на Tesla.

Сега има нова добра новина, която може да повлияе положително на пазара на криптовалути. MasterCard обяви, че ще интегрира такива валути в мрежата си. Това ще стане по-късно през годината.

MasterCard вече предлага карти с криптовалута, но те са в партньорства с определени доставчици. Те от своя страна конвертират криптовалутите в традиционни парични единици, които могат да бъдат използвани за покупки.

Директната интеграция ще означава, че потребителите ще могат да плащат в криптовалута. Това ще е по-лесно и по-евтино.

От MasterCard отбелязват, че предоставят възможност, а не препоръка за използване на криптовалути за потребителите си. Mastercard ще приема ограничен набор валути, които отговарят на определени изисквания за сигурност, защита на личните данни и т.н.

Припомняме, че освен инвестицията в биткоин, в бъдеще Telsa ще предостави възможност на клиентите си да купуват автомобили с тази виртуална парична единица. През октомври PayPal обяви плановете си за платформа за закупуване, продажба и плащане с криптовалута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *