Преди време се появиха слухове, че LG планира да ограничи дейността или изцяло да излезе от бизнеса с телефони. Досега от компанията отричаха тези слухове.

Сега корейското издание dongA цитира свои източници, които показват, че компанията изглежда се запътва към най-лошия сценарий. Това е в следствие от провала на преговорите с потенциалните купувачи на мобилното ѝ подразделение, Vingroup и Volkswagen.

Изглежда цената, която искат корейците, се оказва пречка за евентуална сделка. Това разбира се е доста неприятно и може да означава, че компанията ще закрие подразделението си.

По данни на dongA, крайното решение ще бъде обявено пред служителите най-рано през април. Засегнатите от съкращенията ще бъдат пренасочени към други подразделения.

Що се отнася до бъдещите разработки на LG при телефоните, те изглежда са спрени. Това включва и модела с кодово име Rainbow, който трябваше да наследи V60. Разработката на LG Rollable изглежда продължава, но е много малко вероятно той да бъде пуснат в продажба.

Мобилното подразделение на LG продължава да губи пари, а официално от компанията споделят, че проучват всяка възможност. Изглежда скоро ще научим как ще завърши тази сага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *