Discord започва тестовете на интеграция с YouTube. Това се случва едва седмици след като платформата премахна два популярни Discord музикални бота. YouTube интеграцията се появява в малък брой Discord сървъри, като изглежда е под формата на тестове на новото взаимодействие между компаниите.

По данни на The Verge, новата функционалност е наречена Watch Together и позволява на членове на Discord да гледат заедно клипове в YouTube. Тест на подобна услуга имаше и преди десет месеца, като изглежда той еволюира в новата функционалност. Компанията изглежда е дала приоритет на това след премахването на ботовете.

Watch Together работи доста подобно на опцията за предаване на екран в Discord. Бутонът за активиране се появява заедно с този за споделяне на видео и екран. тя е създадена специално за YouTube като позволява на членовете на Discord сървъри да създават плейлисти от YouTube клипове чрез търсене или поставяне на линкове.

Има и възможност за споделяне на управлението на плейбека с други членове на сървъра. С Watch Together можете да слушате музика заедно с други потребители в Discord. Най-вероятно ще бъдат показвани и реклами.

По-широка бета версия на новата функционалност се очаква през идните седмици. Discord цели пълното пускане на опцията до края на октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *