Първият сгъваем смартфон на Xiaomi – Xiaomi Mi Mix Fold е не само най-скъпото мобилно устройство на компанията, но е и твърде труден за ремонтиране. Оказа се, че неговият ремонт може да струва по-скъпо в сравнение със закупуването на един нов флагман.

Цената на началната конфигурация на сгъваемия смартфон Xiaomi Mi Mix Fold с 12 GB оперативна памет и 256 GB флаш-диск е 1521 щ. долара. Може да си помислим, че най-скъпият компонент на това мобилно устройство е гъвкавият 8,01 инчов AMOLED дисплей, но това не е така. В случай на извънгаранционен ремонт най-много трябва да се плати за подмяната на дънната платка – 5000 китайски юана плюс още 40 юана за работата, като общата сума е приблизително 778 щ. долара. За сравнение, флагманският модел Xiaomi Mi11 Pro с 8/128 GB памети е с цена $762.

Подмяната на гъвкавия екран, който се сгъва навътре струва 595 щ. долара, а смяната на външния 6,52 инчов екран е с цена едва 107 щ. долара. Подмяната на акумулаторната батерия с капацитет 5020 mAh струва 84 щ. долара, а модулът но основната камера – 63 щатски долара.

Интересно е, че ремонтът на другия китайски сгъваем смартфон струва още повече. Така например, подмяната на дънната платка на HUAWEI Mate X2 е с цена 1256 щ. долара, а за вътрешния екран трябва да бъдат дадени 884 щ. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *