По време на голямата пролетна презентация Spring Loaded компанията Apple, освен всичко друго, представи и обновената и усъвършенствана телевизионна приставка Apple TV 4K. Главната особеност на това устройство не е самата приставка, а нейното дистанционно Siri Remote. Корпорацията от Купертино заяви, че това дистанционно всъщност е самостоятелно смарт устройство и дава възможност на потребителя да прави изключително много неща – бързо да търси и намира съдържание, с голямо удобство да използва менюта и списъци, както и да играе игри.

Дистанционното наистина е обновено и вместо сензорен панел има многофункционален сензорен джойстик. Но не всичко се оказа идеално. Специалистите на уеб изданието Digital Trends откриха, че в Siri Remote липсват няколко сензора и по-конкретно, акселерометърът и жироскопът. Данните от тези сензори се използват в редица игри, така че новото дистанционно вече не е подходящо за подобни цели. Интересно е, че в предишното дистанционно тези сензори си ги има и по този начин новото устройство е в известна степен по-лошо от старото.

Digital Trends предполагат, че по този начин Apple подтиква геймърите да купуват контролерите за Xbox и PlayStation, които да използват в Apple TV, понеже тази телевизионна приставка изцяло ги поддържа. Но това означава допълнителни разходи за потребителите. Ситуацията е доста спорна – закупилите новите Apple TV нямат същите възможности, каквито имат потребителите с предишната версия на тази телевизионна приставка. Но старото дистанционно перфектно работи с новата приставка. От друга страна Apple не продава тези дистанционни и тяхното закупуване е твърде проблемно. А и да имаш две дистанционни за една и съща телевизионна приставка също е твърде странно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *