Tesla още през месец септември 2020 година представи най-бързата версия на седана Model S с име Plaid. По-късно продажбите на този електромобил бяха отложени заради COVID-19 пандемията. Ето че сега Tesla е готова да предложи на китайските потребители най-мощната версия на Model S още през месец март следващата година.

Информацията е на изданието Reuters, което цитира коментарите на генералния директор на Tesla Илън Мъск в Twitter.

В китайската гигафабрика на Tesla близо до Шанхай се произвеждат само електромобилите Model 3 и Model Y, и новият мощен Model S Plaid ще се произвежда в една от гигантските фабрики на Tesla в САЩ. Цената на този електромобил в Китай е приблизително 166 хиляди щ. долара, при изчислено от китайски юани към курса от днешния ден.

Електромобилът Model S Plaid развива максимална скорост от 322 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става само за 2,1 секунди. Пробегът на този електрически автомобил е 637 км. Reuters е на мнение, че Tesla започва да продава в Китай флагманската версия на своя електрически седан заради силно нарасналата активност на местната конкуренция в сферата на електромобилите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *