От месец ноември всеки със съмнение за ковид инфекция или при поставена диагноза има възможност да получи медицинска консултация от лекар в приложението MedUNIQA. Консултацията се осъществява изцяло онлайн и не изисква посещение на лекарски кабинет и контакт с други потенциално заразени пациенти. Специалистите са на разположение 7 дни в седмицата, като в работно време потребителят ще получи отговор до 6 часа, а извън работно време до 12 часа.

Консултирани могат да бъдат както възрастни хора от лекар специалист по вътрешни болести и COVID-19, така и деца от специалист педиатър и COVID-19. Потребителите сами могат да избират лекарите за консултация, като предварително имат възможност да се запознаят с тяхната автобиография, както и с рейтинга им, получен от други пациенти, консултирали се с тях в приложението MedUNIQA.

„Всички сме свидетели на една утежнена ситуация и как здравната система все повече се претоварва и все повече хора се притесняват дали ще имат възможност за медицинска грижа. Онлайн диагностиката е една добра алтернатива за неспешни състояния, която ще позволи на пациентите да получат консултация от специалист за адекватно лечение, но и ще облекчи натоварването пред лекарските кабинети за състояния не изискващи спешна намеса.“, коментира Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България.

Приложението MedUNIQA e разработено изцяло за застрахователна компания УНИКА България и има за цел да предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. То е достъпно за всички потребители, като всеки има възможност да се консултира със специалист освен при съмнение или поставена диагноза за COVID-19, така и в още 11 други направления, а именно – Акушер-гинекология и бременност, Вътрешни болести, Гастроентерология, Дерматология, Ендокринология, Ортопедия, Очни болести, Педиатрия, Психология, Урология и Хранене и диетика.

За клиенти на застрахователна компания УНИКА със здравна застраховка, консултацията изцяло се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания. Повече за MedUNIQA и как да се възползвате от приложението, можете да прочетете на https://www.uniqa.bg/meduniqa/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *