Мобилната операционна система Android 12 на Google трябва да излезе през следващите два-три месеца, но едновременно с това вече се разработва следващата версия на платформата, която трябва да излезе през 2022 година. Според изтеклите днес данни, бъдещата версия на Android е с кодово име тирамису.

Информацията е взета от данните на хранилището на проекта Android Open Source Project (AOSP) Gerrit и е открита от програмисти по време на изучаването на сорс кода. В един от публикуваните в това хранилище документи се казва, че кодовото име на следващата версия на Android започва с буквата Т, а малко по-нататък се споменава, че вътрешното наименование на новата ОС е Tiramisu.

Google няколко години поред дава на своите нови версии на ОС Android имената на сладки десерти, като това постепенно се превърна в традиция. Но с излизането на Android 10 бе взето решение за отказ от тази традиция. Въпреки това, кодовите имена с използването на най-различни десерти продължават да се използват във вътрешната документация на интернет гиганта. В съответствие с тази практика разработчиците дадоха на Android 10 кодовото име Quince Tart (есенен пай с дюли), Android 11 бе наречен Red Velvet Cake (торта червено кадифе), а Android 12 – Snow Cone (Снежен конус).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *