Криптовалутата борса CoinMarketCap съобщи в самия край на миналата седмица, че курсът на биткойна е прехвърлил 42 хиляди щ. долара. Това бе постигнато тази събота, 31 юли. Според редица финансови експерти, ръстът на цената на основната криптовалута се дължи предимно на изявленията на ръководителите на Tesla и Twitter, които наскоро заявиха, че децентрализираната криптовалута може да донесе мир в целия свят. Джак Дорси дори каза, че биткойнът е бъдещето на социалната мрежа Twitter и съвсем скоро той може да стане основата на абонаментите и новите функции на Twitter.

Според статистиките на CoinMarketCap, цената на биткойна тази събота е била максималната, считано от средата на месец май. През последните десет дни основната криптовалута демонстрира стабилен ръст и по всичко личи че тази тенденция ще продължи. Днес в обедните часове биткойнът се търгува при цена 39 904 щ. долара, като спадът през последните 24 часа е 4,40%.

Инвеститорите отново започнаха да проявяват интерес към биткойна, понеже наскоро Илън Мъск официално заяви, че притежава известно количество биткойни и Ethereum както и Dogecoin. Нещо повече, неговите автомобилна и космическа компании Tesla и SpaceX също имат биткойн активи, които се очаква да бъдат включени в следващия тримесечен финансов отчет. Мъск добави, че не възнамерява да продава своите биткойни и искрено вярва в бъдещето на криптовалутата. От друга страна, добивът на цифровото злато все по-често става с помощта на възобновяеми източници на енергия и е възможно съвсем скоро да започне продажбата на електромобилите на Tesla за биткойни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *