Корейското интернет издание Donga Ilbo съобщи, че компанията LG възнамерява изцяло да прекрати производството на смартфони и таблети. Към днешен ден делът на LG на този пазар е почти нулев, като повечето от своите мобилни устройства компанията продава в САЩ, където нейните позиции не са много силни.

Причината за възможното затваряне на мобилния бизнес на LG, е че той отдавна работи на загуба. Според финансовите данни от последните пет години мобилното направление на LG е на загуба в размер на 4,5 милиона щ. долара. В същото време другите направления, като например производството на телевизори и монитори, показват много добри печалби.

Корейските медии предполагат, че мениджмънтът на LG ще обяви затварянето на своя мобилен отдел в началото на месец април тази година. Да си припомним, че преди време LG се отказа от производството на експерименталните смартфони в рамките на проекта Explorer. Това се случи след провала на продажбите на мобилния телефон LG Wing с два екрана, които могат да бъдат разполагани Т-образно. Това мобилно устройство се оказа прекалено скъпо и странно, за да привлече масовия потребител.

Според данните на The Korea Herald, компанията LG обмисля два варианта относно съдбата на своя бизнес по производство на смартфони – пълно затваряне или продажбата на мобилния бизнес на външен производител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *