Възможно е SpaceX да изстреля прототип на Starship от съоръжение в океана още следващата година. За това научаваме от публикация на главния изпълнителен директор на компанията, Илон Мъск в Twitter.

Въпросното съоръжение с името Deimos е в процес на изграждане, като компанията ще може да го използва от 2022 г. Миналата година SpaceX закупи две платформи за добив на нефт.

Целта е трансформацията им в площадки за изстрелване на превозни средства предназначени за пътешествия до Луната и Марс. Площадките носят имената на две от луните на червената планета, Phobos и Deimos.

Според NASA Phobos е в процес на преработка за работа с космическите кораби Starship, а Deimos се строи в Тексас. Преди време Мъск сподели, че една от площадките би трябвало да бъде готова за работа до края на 2021 г.

Ако все пак SpaceX успее да подготви Deimos за изстрелвания през следващата година, това ще е първото подобно функциониращо съоръжение. След това е възможно въвеждането в експлоатация на множество подобни площадки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *