Motorola Razr 40 – достъпен смартфон със сгъваем екран и иновативен дизайн (ревю)

Александър Александров Последна промяна на 30 ноември 2023 в 17:42 3069 0

Motorola Razr 40
Motorola Razr 40

Смартфоните със сгъваем дисплей постепенно си проправят път сред масовите потребители с нови по-достъпни модели и редица иновации. А съвсем логично сред лидерите в този сегмент е Motorola – марката, която преди години наложи мобилните телефони с V – образна форма и днес креативно се възползва от тази концепция в новите си предложения.

След като по-рано ви представихме модела Motorola Razr 40 ultra, в настоящото ревю ще ви разкажем и за “малкия му брат” – по-бюджетната версия Motorola Razr 40, която прави моделите със сгъваем екран наистина достъпни за всеки. Смартфонът впечатлява с елегантния си дизайн и функционалност. Екипът ни получи възможност да разгледа отблизо и да тества модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Външен вид

Motorola Razr 40 има наистина уникален дизайн. Макар и да му липсва големият външен дисплей и луксозното покритие на ultra – варианта, той е взаимствал от него красивата форма и пропорции. Размерите му са 170.8 x 74 x 7.4 мм. в разгънато положение. А когато е в сгънато, те са 88.2 x 74 x 15.8 мм., позволявайки да се носи лесно в джоб или дамска чанта. Теглото на устройството също е много малко – едва 188.6 грама. Смартфонът се отличава с водоустойчиво покритие, пластмасов преден панел и гръб, алуминиева рамка, както и панта от неръждаема стомана.

Дисплей

Razr 40 е със сгъваем LTPO AMOLED дисплей, с един милиард цвята, честота на опресняване 144Hz, HDR10+ поддръжка и пикова яркост от 1400 нита. Работи без забавяне и е много удобен за гледане на филми, youtube клипове и друго мултимедийно съдържание. Размерът му е 107.6 кв.см., което представлява около 85.1% от предната част на устройството в разгънато положение. Резолюцията е 1080 x 2640 px, което представлява гъстота на пикселите от около 413 ppi.

Устройството разполага и с втори външен AMOLED дисплей с пикова яркост 1000 нита. Той е с размер 3.8 см, резолюция 194 x 368 px и гъстота на пикселите 282 ppi. Защитен е с Gorilla Glass Victus.

Камери

Основната камера на Razr 40 е двойна. Първият сензор е 64 MP, f/1.7, а вторият – ултраширокоъгълен с капацитет 13 MP (f/2.2). Камерата разполага с LED светкавица и както се уверихме от първа ръка, прави много добри снимки вечер и при намалена видимост. Поддържа също панорамен режим и HDR. Може да записва видео в резолюция 4K при 30 кадъра в секунда или 1080p при 30/60 кадъра в секунда. Проведохме тестове при различна осветеност и условия и можем да кажем, че камерата не отстъпва на тези в повечето модели от същия клас.

Селфи камерата на устройството е с резолюция 32 MP, f/2.4, (широк) и поддържа HDR. Може да записва видео в резолюция 4K при 30 кадъра в секунда или 1080p при 30/60 кадъра в секунда.

Процесор и производителност

Устройството предлага завидно добра производителност и няма проблем да работи с каквито и да било ресурсоемки приложения. Чипсетът е Qualcomm SM7450-AB Snapdragon 7 Gen 1, произведен по 4nm технологичен процес. Процесорът е осемядрен и се състои от едно ядро с тактова честота 2.4 GHz, три с тактова честота 2.36 GHz и четири с тактова честота 1.8 GHz. Графичният процесор е Adreno 644.

Моделът работи с операционна система Android 13. Устройството не разполага със слот за карта с памет. Вътрешната памет варира в зависимост от конфигурацията между 128GB и 256GB, а оперативната – между 8GB и 12GB RAM.

Свързаност

Смартфонът поддържа най-широко разпространените комуникационни стандарти, включително 4G (LTE), 5G, Wi-Fi 802.11, както и NFC (Near Field Communication) за бърз и удобен обмен на данни чрез допир до други NFC-съвместими устройства. Снабден е с модули за най-разпространените системи за позициониране – GPS, GLONASS, BDS, GALILEO и QZSS.

Още екстри

Razr 40 е оборудван с Li-Po батерия с капацитет 4200 милиамперчаса, която не може да бъде извадена.

Смартфонът е оборудван с редица сензори, които подобряват функционалността и удобството при използване – за пръстов отпечатък, който е монтиран отстрани, акселерометър, жироскоп, сензор за близост и други.

В обобщение

След като използвахме модела в продължение на две седмици, можем да потвърдим, че Motorola Razr 40 е най-добрата възможност да се сдобием с телефон със сгъваем дисплей, с много добра производителност, уникален дизайн и при много достъпна цена. Той е перфектен за потребители, които търсят устройство с отлична производителност, стил и удобство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !