Oppo анонсира най-новото поколение на технологията си за вградена под дисплея селфи камера. Според компанията с нея е възможно вграждането на сензор без да се нарушава целостта на дисплея.

При предходни решения, областта над сензора е с намалена наситеност на пикселите. Това е така, за да се пропуска повече светлина. Сега Oppo използва по-малки пиксели, за да осигури същата наситеност от 400 ppi каквато има и в останалата част на панела.

В резултат на това, според компанията, потребителите не би следвало да забележат видима разлика между зоната над сензора и останалата част на екрана. По този начин ще се постигне отлично потребителско изживяване.

Oppo споделят и изображение на прототип с новата технология. На него виждаме приложение за четец на електронни книги. Това демонстрира добре свойствата на новото решение.

От компанията публикуваха и снимка заснета с камерата. Тя има добро качество, но все пак е снимана при добра околна осветеност. Все пак кадърът изглежда доста по-качествен от това, на което е способен единственият към момента модел с вградена под дисплея селфи камера, ZTE Axon 20 5G.

Засега няма данни кога можем да очакваме първия модел на Oppo с новата технология. Възможно е обаче премиерата му да наближава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *