iPhone Apple

След като Motorola, Samsung и редица други производители вече представиха свои смартфони със сгъваеми екрани, сега по всичко личи, че още един голям играч ще заложи на тази технология – Apple. Информация за това разпространи Bloomberg, цитирана от The Verge и други технологични издания.

До сега Apple не е показвала открито интерес към сегметна на телефоните със сгъваеми екрани. Освен това на този етап новината не е потвърдена от корпорацията. Политиката й обаче по традиция е да не потвърждава официално информациите за нейните нови продукти. Подход, който винаги увеличава значително интереса към тях преди датата на официалната им премиера.

Според медията, проектът за сгъваем дисплей все още е в етап на прототип и до пускането на такова устройство на пазара ще минат години. За сега Apple работи само по екрана, но не и по останалата част от смартфона, към който той ще бъде прикрепен.

Екипът на компанията от Купертино обаче възнамерява да направи редица подобрения, сред които ще бъде почти невидим шарнир. Очаква се в разтворено положение бъдещият телефон да достига големината на модела iPhone 12 Pro Max. От Apple обаче обмислят и други размери на екрана.

Припомняме, че смартфоните със сгъваеми екрани се появиха на пазара през 2019 г. с модели като Galaxy Fold на Samsung. Тези устройства обикновено са доста скъпи, но и добавят редица нови функционалности, на практика обединявайки сегмента на мобилните телефони с този на таблетите. Някои анализатори очакват именно тази технология да възстанови предишните нива на ръст в сектора на смартфоните в момент, когато компаниите в него отчитат известен спад.

Samsung вече разкри, че ще инвестира още по-усилено в този подсегмент. Други компании като китайската Lenovo със своята марка Motorola също са се насочили към него. Motorola неотдавна представи своя razr 5G – нова версия на модела си със сгъваем дисплей, който има различен подход и се базира на традиционния V-образен дизайн на устройствата от тази марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *