Климатичните инвестиции на Amazon вече включват електрически въздушен транспорт, а не само електрически микробуси. Доказателство за това е, че гигантът в онлайн търговията инвестира в производителя на електрически самолети Beta Technologies.

Неговият електрически самолет Alia eVTOL може да бъде от ключово значение за постигане на целта на компанията за нетни нулеви емисии на въглерод до 2040 година.

Alia може да транспортира над 680 килограмов товар на растояние от 250 морски мили. Въпреки че онлайн гигантът не разкрива как точно ще използва електрическия самолет, предполага се, че става въпрос за доставки на близки разстояния.

Плановете на основаната от Джеф Безос компания няма да се реализират по-рано от 2024 г., когато Beta Technologie очаква да пусне първия си самолет. Инвестициите на компанията в електромобили обаче вече имат резултат.

През 2019 г. Amazon финансира Rivian и тя пусна своите електрически микробуси, които вече извършват доставки. Очаква се партньорството с Beta Technologies също да доведе до реални практически решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *