Хостинг компанията GoDaddy съобщи за скорошен пробив в сигурността. По време на хакерската атака са били разкрити 1.2 милиона акаунта на нейни потребители.

Пред Комисията за ценни книжа и борси компанията декларира, че „неоторизирана трета страна“ е получила достъп до нейната хостинг среда на WordPress. При неоторизирания достъп са изтекли имейл адреси, клиентски номера, администраторски пароли, пароли за sFTP, бази данни, както и SSL частни ключове.

От хостинг компанията уточняват, че нарушението е станало за първи път на 6 септември 2021 година. Деметриус Комес, главен директор по сигурността на информацията, уверява, че GoDaddy работи с правоприлагащите органи и частна фирма за ИТ криминалистика за разкриване на отговорните за престъплението.

Освен това хостинг доставчикът е нулирал съответните идентификационни данни и ще работи с потребителите за издаване на нови SSL сертификати. Комес посочва още, че компанията, ще се „поучи от този инцидент“ и ще предприеме стъпки, за да предотврати подобни нарушения в бъдеще.

Това не е първия пробив в сигурността на GoDaddy през последните години. През 2018 г. грешка в AWS разкри данни на сървърите на GoDaddy, а през 2020 г. 28 000 потребителски акаунта бяха пробити от неоторизирано лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *