Наскоро се появи постер, в който виждаме бъдещата серия смартфони vivo X60, като от него научаваме, че те ще имат ултра-стабилен микро панел, Zeiss оптика и чипсет Exynos 1080. По данни на компанията, обективите в основните камери са създадени чрез партньорство между Vivo и Zeiss.

Ултра-стабилния микро панел е предназначен за подобрение на нощния режим на снимки. Устройствата ще са и с първите, които използват новия чипсет на Samsung Exynos 1080. от изображенията виждаме надпис под секцията с основната камера, ZEISS Vario-Tessar 1.48-3.4/16-125 ASPH.

Очаква се серия vivo X60 да бъде представена официално на 28 декември и да използва екрани от Samsung с честота 120 херца и отвор за селфи камерата. В софтуерно отношение ще е използвана най-новата версия на OriginOS UI.

Основната камера има сензор с 5-осова система за стабилизация. vivo X60 Pro+ би трябвало да разполага с чипсет Snapdragon 888. В серията би трябвало да има три модела, vivo X60, vivo X60 Pro и vivo X60 Pro+.

Очаква се, че Exynos 1080 ще се произвежда по 5-нанометров процес и ще включва едно супер ядро ARM Cortex-A78 (2.8GHz), три производителни ядра A78 (2.6GHz) и четири ефективни A55 (2.0GHz). По отношение на графичния ускорител може да видим Mali-G78.

Според слуховете устройствата ще поддържат технология за бързо зареждане с мощност до 33W. Освен това бенчмарк резултатът на vivo X60 Pro+ със Snapdragon 888 е най-висок сред бъдещите модели, които ще го използват. В Geekbench 5 той получава 1135- и 3681 точки съответно в едноядрения и многоядрен тестове.

Що се касае до партньорството Zeiss, засега не става ясно дали то ще е ексклузивно. Припомняме, че германската компания има дългогодишна история в това отношение с Nokia и след това с HMD Global, която произвежда смартфоните с тази марка и към момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *