При дълготрайните прекъсвания на електрическата енергия в Тексас по време на екстремално ниските температури, когато замръзна водата в чешмите и тоалетните казанчета, домашните системи за акумулиране на енергия Tesla Powerwall и другите подобни на нея се оказаха изключително полезни. Всички, които имаха подобни устройства се оказаха в съвсем не толкова тежка ситуация, както бе за повечето жители на щата. В резултат от това рязко нарасна търсенето на домашните хранилища на електрическа енергия.

Домашните акумулаторни хранилища през последните няколко години започнаха да стават популярни сред притежателите на слънчеви панели, както и за оптимизирано използване на нощната и дневната електрическа енергия. Домашните системи за акумулиране на енергия Tesla Powerwall и подобните на тях са направени да осигуряват електричество във всички възможни случаи и се оказаха изключително полезни при рязко падналите температури в Тексас миналата седмица.

Невиждано лошото време и ниските температури в Тексас оставиха без ток хиляди домакинства, много от които останаха без светлина и отопление в лошото време. Но притежателите на домашни акумулаторни хранилища имаха повече късмет. Някои от тях публикуваха видеа, които показват как в цели квартали и райони без ток, които са изцяло погълнати от тъмнината, се вижда една единствена къща, в която осветлението работи. Това са местата, където хората имат Tesla Powerwall или подобно устройство за акумулиране на електрическата енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *