В началото на тази седмица Apple спря продажбата на своята продукция в своя фирмен интернет магазин Apple Store в Турция. Сега бяха спрени продажбите и в обикновените офлайн магазини в страната, но този път конкретната причина не се съобщава. На клиентите просто се отказва продажбата на мобилната техника на Apple.

Според уеб ресурса MacReports, спирането на продажбите, точно както беше с онлайн магазините, е свързано със срива в курса на турската лира. В края на днешния ден продавачите в магазините на корпорацията от Купертино започнаха да съобщават на клиентите, че продажбите на устройствата на Apple ще се възобновят след като икономиката на Турция се стабилизира. Само че това едва ли ще е скоро.

От друга страна, турски медии съобщиха, че спирането на продажбите е свързано с това, че в магазините на Apple свършват складовите запаси. Започнаха да се публикуват многобройни снимки, показващи клиенти, които очакват отварянето на магазините на Apple в Истанбул. Според тази информация, магазините приемат смартфони за ремонт, но не продават нови мобилни устройства.

Едва ли е съвпадение, че Apple моментално прекрати продажбата на своите продукти в своя турски интернет магазин, след като турската лира само за един ден се обезцени с цели 15%.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *