Как да скрием телефонния си номер в Android и iPhone

Със следните три метода можете да провеждате анонимни телефонни обаждания

Стефан Николов Последна промяна на 04 май 2024 в 10:24 10467 0

unknown number

Снимка WikiHow

Как да скрием телефонния си номер в Android и iPhone

Когато се обаждате на някого, обикновено искате той да знае кой сте. Обикновено. От друга страна, има моменти, в които може да искате или да се наложи да скриете телефонния си номер от човека от другата страна на обаждането. Независимо дали използвате Android или iPhone, можете лесно да скриете номера си, като използвате една от следните три опции.

Имайте предвид, че някои оператори могат да отменят възможността за блокиране на идентификатора на повикващия, като изискват да блокирате номера си директно чрез тях. Но на хардуерно ниво основните стъпки се различават в зависимост от вашето устройство.

Как да скриете телефонния си номер в iOS

За да блокирате телефонния си номер в iPhone, трябва да следвате следните стъпки:

  • Първо, отидете в Settings (Настройки)
  • Изберете Phone и след това Show My Caller ID
  • Това ще изведе нов списък с опции
  • Намерете и деактивирайте опцията Show My Caller ID.

Как да скриете телефонния си номер в Android

В Android имената на конкретните настройки могат да се различават в зависимост от версията на Android, която използвате, и от марката на смартфона, който имате. Основните стъпки обаче остават същите.

  • Първо, отворете менюто от приложението Phone (Телефон), като натиснете в горния десен ъгъл. Забележка: В някои модели на Huawei опциите на Phone са в долния десен ъгъл.
  • Кликнете върху Settings (Настройки), след което намерете опцията Call (Обаждане) или Calling Accounts (Акаунти за обаждания).

Сега, в зависимост от телефона си, ще трябва да направите едно от двете неща. Ако използвате устройство Pixel, докоснете SIM картата, за която искате да управлявате идентификацията на повикващия, и след това изберете Additional Settings (Допълнителни настройки). Сега кликнете върху Caller ID (Идентификация на обаждащия се) и променете на Hide Number (Скриване на номера) в списъка, който се появява в изскачащия прозорец. Имайте предвид, че вашето устройство Pixel трябва да има активна SIM карта, за да можете да управлявате ID на обаждащия се.

На другите Android устройства изберете Допълнителни услуги (някои устройства го наричат Допълнителни настройки) от менюто Обаждане или Акаунти за повиквания.

Сега трябва да видите опцията Show Your Caller ID (Покажи идентификатора на обаждащия се). Превключете я на Никога, за да блокирате името и номера си при провеждане на телефонни обаждания.

Забележка: При някои модели трябва от Допълнителните услуга за съответната SIM карта да се избере „Идентификация на обаждането“. Появява се меню с три опции – Мрежа по подразбиране (това е избрано по подразбиране), Скриване на номера и Номерът да се показва.

Блокиране на номера с помощта на код, който започва със звездичка

Този метод се прилага от десетилетия. В зависимост от това къде живеете, можете да натиснете *67 на клавиатурата на телефона си, преди да въведете телефонния номер, от който искате да скриете номера си. Когато другият край получи обаждането ви, ще се появи съобщение като " Unknown Number" (Неизвестен номер) или "Unknown Caller" (Неизвестен обаждащ се). Този метод е особено полезен за проверка дали някой е блокирал телефонния ви номер, тъй като ще заобиколи блокирането, позволявайки ви все пак да се свържете с лицето.

Ако обаче сте в Обединеното кралство или Ирландия, трябва да въведете 141 преди телефонния номер вместо *67.

Скриване на телефонния ви номер чрез вашия оператор

Изданието Live Hacker е на мнение, че този метод е най-сложният и изисква да се обърнете специално към вашия оператор.

За съжаление, не можете да блокирате номера си за всички. Някои организации, фирми и служби за спешна помощ все още ще могат да виждат телефонния ви номер и името ви. Ако искате да постигнете почти пълна анонимност, винаги можете да използвате вместо това приложения за обаждания някое друго като например Google Voice или Burner.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !