Производителят на технологии за автономно управление на автомобили Waymo разширавя обхвата на тестване на своите превозни средства извън границите на Финикс и Аризона, насочвайки се към Сан Франциско. Според последния доклад на дружеството, което е собственост на Alphabet, неговият автопарк е изминал 20 милиона мили в 25 града от началото на програмата.

За този период превозните средства са отчели само 21 изключвания, при които служител по безопасността се е налагало да се намеси. За подобряването на този показател компанията развива своя изкуствен интелект Waymo Driver.

Започваме с ограничен брой автомобили и водачи и ще се разрастваме с течение на времето. Програмата започва тази седмица и планираме да продължи известно време. Нямаме конкретни срокове, но знаем, че това са съвсем ранни тестове на нашите продукти и ще мине много време, преди да внедрим услугата като обществена.“ – информира говорител на компанията.

През 2019 г. Waymo притежаваше 153 автомобила и 268 служителя. Компанията все още не разкрива какъв ще е техният брой в Сан Франциско.

Сан Франциско съвсем не е единствената зона, в която компанията има интерес да се развива. В момента екипът й картографира магистрали около Лос Анджелис, както и такива във Флорида, свързващи Орландо, Тампа, Форт Майърс и Маями. Градовете в Мичиган, Аризона, Джорджия и Охайо също се разглеждат като обекти за бъдещи разширения на услугата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *