instagram

Ръководителят на Instagram Адам Мосери свидетелства за първи път пред Конгреса, защитавайки въздействието на социалната мрежа върху тийнейджърите и неговите стремежи да привлече по-малките деца.

През септември Франсис Хауген представи документи, според които Facebook знае, че оказва влияние върху психичното здраве на някои от най-уязвимите си потребители. Във връзка с това компанията, която вече се нарича Meta, проведе вътрешно разследване.

Преди изслушването на Мосери, глобалният ръководител на безопасността на Meta Антигона Дейвис също се яви пред подкомисията на Сената, за да отговори на опасенията за безопасността на тийнейджърите. „Ние въведохме множество защити, за да създадем безопасни и подходящи за възрастта преживявания за хора на възраст между 13 и 17 години“ – аргументира се тя, защитавайки усилията на компанията.

Припомняме, че в края на септември Мосери обяви, че Instagram ще спре плановете си за разработване на Instagram Kids. Компанията е изправена пред непрекъснати критики от общността на психичното здраве в САЩ и в чужбина, които вярват, че Instagram не пази отговорно здравето на децата и тийнейджърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *