Приложението за чат Telegram най-накрая получи обещаната още миналата година функция за групови видео разговори. От миналата седмица тя се разпространява за мобилната и настолна версия.

Сега гласовите чатове във всяка група на платформата, могат да се превърнат във видео разговори, само с докосване на иконата за камера. Telegram посочва, че неограничен брой потребители могат да участват в аудио разговор, но груповите видео чатове са ограничени до първите 30 души, които са се присъединили.

Компанията планира да увеличи този лимит скоро, се посочва още в съобщението. Потребителите могат също така и да споделят своите екрани по време на видео разговорите.

Изпълнителният директор на Telegram Павел Дуров заяви през януари, че компанията е достигнала 500 милиона активни потребители. Голяма част от тях са се присъединили към платформата, след като Facebook реши да промени политиката за поверителност на конкурентното приложение WhatsApp.

Заедно с доста закъснялата опиця за видео разговори Telegram получава още няколко нови функции, сред които подобрено шумоподтискане и анимирани фонове. Потребителите на iOS и Android могат да избират от няколко опции по подразбиране или да създават свои собствени анимирани фонове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *