По време на MWC Шанхай, ZTE показа 3D-структурирана светлинна система, която ще поддържа лицево разпознаване, подобно на Face ID.

Компанията беше първата, която скри селфи камерата под дисплея в масов модел и може би е намерила баланс между пропускането на достатъчно светлина, за да заработи системата и гаранцията, че екранът ще изглежда добре, когато камерата не се използва.

ZTE компенсира загубата на светлинно предаване през екрана, като увеличава плътността на пикселите на проектора, който създава 3D карта на лицето с над 10 пъти. За да помогне тази област на екрана да изглежда хомогенно с останалата, тя е подобрила плътността на пикселите над камерата от 200ppi на 400ppi и е увеличила честотата на опресняване на самия панел до 120 Hz.

ZTE работи с базираната в Шенжен Guangjian Technology и твърди, че системата е достатъчно сигурна за удостоверяване на мобилни плащания. Освен това ще се поддържа 3D моделиране, селфита с добавена реалност и други функции.

Компанията не посочи кога ще започне да използва новата технология или в кои устройства, но слуховете предполагат, че тя ще дебютира с предстоящия Axon 30 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *