През 2019 г. Xiaomi показа смартфон с над 180% съотношение екран към тяло. Дисплеят буквално обграждаше цялото устройство отпред назад, до точка, в която се срещаше с камерата на гърба. Компанията го нарече Mi Mix Alpha. Сега изглежда подготвя неговия наследник, като този път съотношението екран към тяло може да е още по-близо до 200 процента.

Патентът на Xiaomi е одобрен от Международната система за дизайн в Хага и напомня по-стар такъв. Въпреки това устройството не прилича на нищо, което сме виждали до момента. Докато повечето компании работят върху сгъваеми смартони, само Xiaomi изпробва нови неща върху обикновена стъклена плоча. Благодарение на изскачаща камера, вертикалната рамка за нея отзад може да бъде пропусната, а дисплеят да покрива цялото устройство, с изключение на ръбовете отгоре и отдолу.

По-рано беше публикуван един от патентите на компанията със сърануд дисплей с изскачаща отгоре камера. Той намекна за смартфон с цял екран, който се отличава с настройка на селфи камерата, подобна на тази на iPhone. В долната част се намират високоговорител, микрофон, 3.5 мм жак и порт Type-C.

Всъщност не за пръв път Xiaomi патентова необичаен смартфон. Mi Mix Alpha беше изработен с подобен подход. Устройството обаче не влезе в масово производство, което може би означава, че и този патент няма да дебютира скоро като търговски продукт.

Въпреки това китайският производител работи и върху някои футуристични смартфони за комерсиализация. Говори се, че има три вида сгъваеми устройства, които се очаква компанията да представи – разгъващо се, сгъващо се и тип мида. Няма информация обаче, какъв тип технология на дисплея ще използват те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *