Sony представи първия си дрон, за който от компанията загатнаха още през миналата година. В случая става дума не за устройство от потребителски клас, а по-скоро модел насочен към професионалисти. Това е така, тъй като той може да носи пълнокадров безогледален или DSLR апарат.

Sony Airpeak беше представен виртуално по време на CES 2021 като се очаква да е наличен през пролетта. Засега не разполагаме с пълните характеристики на модела, а те ще се появят с наближаването на дебюта му.

Засега Airpeak е единично устройство, но от компанията споделят, че това е и нов бранд, който ще развиват. Това означава, че скоро може да видим и други попълнения.

Airpeak може да носи фотоапарати от серията Alpha на Sony, като в рекламните снимки е комбиниран с A7. Апаратът е поставен в гимбал с 3-осова стабилизация.

Имайки предвид размерите на дрона, той е съизмерим с други машини като Intel Falcon 8+ и DJI M600 Pro. Моделът на Intel също може да носи фотоапарат Sony Alpha, а стартовата му цена е около 42 000 долара.

Предложението на DJI M600 Pro е с малко по-ниска цена и разчита на Ronin добавка за закачане на фотоапарата. При всички положения и дронът на Sony няма да е евтин.

От Sony разчитат и на информация от страна на професионалисти, за да финализират параметрите на новата си платформа. И така, дебютът на първия дрон е през пролетта, а тогава ще научим всичко за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *