Не е тайна, че Samsung често следва стъпките на своя основен конкурент Apple в различни насоки. Наскоро стана ясно, че гигантът от Купертино е започнал да предупреждава източниците на информация за своите неиздадени устройства, заплашвайки с правни проблеми за авторските права и поверителни материали. Сега изглежда, че Samsung отново копира политиката на Apple и също изпраща известия на инсайдерите.

Phone Arena публикува туит на известният източник Макс Джамбор, в което той предупреждава, че Samsung ще свали изтекли рекламни материали, рендери и всякаква друга форма на изображения и клипове на неиздадени продукти, в опит да ги премахне от интернет. Това е интересен, но не и изненадващ ход, след като напоследък се появиха редица изтичания за Samsung Galaxy Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Buds 2, Watch 4, Watch 4 Classic и дори Galaxy S21 FE, придружени с клипове, спецификации и дори промо материали.

Клиповете на рендери на Galaxy Z Flip 3 вече са премахнати, след като компанията е подала иск за нарушаване на авторски права върху публикуваното съдържание. Очаква се и останалото съдържание под формата на туити и други материали в социалните мрежи, да бъде свалено.

От тази кампания е засегнат и Евън Блас, един от най-известните източници на информация за неиздадени продукти. Той предупреди последователите си в Twitter, че не си заслужава да вграждат в блоговете си неговите рендери на Galaxy S21 FE, тъй като те вероятно ще бъдат изтрити в рамките на няколко часа. Освен това вече са свалени всичките му 360-градусови GIF файлове на Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Buds 2 и Galaxy Z Flip 3.

Макс Джамбор сподели с Phone Arena, че Samsung обмисля различни подходи, за да предотврати изтичанията в пресата. Това може да включва предприемане на правни действия срещу публикации, тъй като изтеклите рендери са интелектуална собственост на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *