Най-голямата в света онлайн платежна система PayPal обяви в Ирландия нови работни места за няколко длъжности, свързани с работа с криптовалути, което показа какви са плановете на тази компания относно разширяването на нейното присъствие на бързо растящия пазар на цифрови активи.

Информацията съобщи изданието Irish Independent, като според тези данни работата на офисите в Дъблин и другите ирландски градове е ориентирана преди всичко към сферата на спазване на всички нормативни изисквания относно работата с криптовалутите и борбата с прането на пари с тяхна помощ. Сериозно внимание се обръща на по-нататъшното развитие на криптовалутния бизнес.

В края на миналата година PayPal разреши купуването и продаването на биткойни за потребителите от САЩ. Още тогава започна поддръжката на Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum и Litecoin. По-важното е, че PayPal потвърди възможността за използване на криптовалути за заплащане на стоки и услуги в 26-те милиона търговски обекти, работещи с тази платежна услуга. Въведен бе седмичен лимит за закупуване на криптовалута. Първоначално той трябваше да бъде на ниво $10 хиляди седмично, но по-късно бе повишен до $20 хиляди.

Миналата седмица по време на представянето на тримесечния финансов отчет генералният директор на PayPal Дан Шулман съобщи, че компанията ще даде същите възможности и на гражданите на Обединеното кралство. Обявените нови работни места показват, че експанзията на PayPal във Великобритания и Европа по отношение на криптовалутите вече е започнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *