Навремето Nokia заля пазара с множество телефони и в резултат на тази си стратегия, имаше възможността да си поиграе с различни дизайни. Някои от тях, като Nokia 3310 например, станаха популярни заради своята надеждност, а други, като Nokia 8810 – именно заради дизайна си.

От известно време HMD Global, която сега е притежател на марката Nokia, се опитва да възкреси тези емблематични модели. Ако се вярва на GSMArena, още един спомен от най-добрите дни на Nokia е на път да се завърне – 3650.

Пуснат на пазара през 2003 година, Nokia 3650 беше един от телефоните на компанията, които станаха едновременно популярни и известни. Захранваната от Symbian бонбонена серия 60 всъщност поляризира феновете със своето уникално кръгло оформление на клавиатурата, което я отличаваше от почти всеки телефон на пазара.

За разлика от сензорните QWERTY клавиатури на цял екран в наши дни, клавиатурите Т9 бяха по-зависими от мускулната памет, за да въвеждат изречения за рекордно време. Преместването на бутоните буквално означаваше, че потребителите трябва да научат нов модел на писане. Не всички имаха успех, но тези, които успяха, сякаш рисуваха магически кръгове.

Оригиналната Nokia 3650 имаше 2.1 инчов TFT дисплей с резолюция 176 х 208 пиксела, единична VGA камера отзад и батерия с капацитет от 850 mAh. Можем да очакваме, че новата версия ще донесе по-добър дисплей, камера и интерфейс KaiOS.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *