Бизнесът на Microsoft продължава да процъфтява, благодарение на лидерството й в облачните технологии и бизнес приложенията. В доклада си за четвъртото тримесечие, който излезе днес, компанията отчита 21 % увеличение на приходите в сравнение с миналата година, достигайки 46.2 млрд. щ. долара.

Печалбите на технологичния гигант са скочили с 47% до 16.5 млрд. щ. долара. През последното тримесечие компанията отчита и 44% увеличение на печалбата, а преди това тя e нараствала само с 33 процента.

Ключът за растежа на Microsoft е същият, както през последните няколко години. Той се дължи до голяма степен на интелигентния облачен бизнес на компанията, който е нарастнал с 30% в сравнение с миналата година.

Наблюдава се голям ръст и при Office, Linkedin и другите бизнес приложения, които заедно са увеличили приходите на компанията с 25 процента. Windows и Xbox също отбелязват ръст с 9 процента.

Печалбите на Microsoft за четвъртото тримесечие всъщност не ни казват нищо ново, тъй като цялата финансова 2021 г. на компанията беше силна. Компанията отчита общо увеличение на приходите с 18% за 2021 г. (168.1 млрд. щ. долара), както и 38-процентен скок на печалбата за годината (61.3 млрд. щ. долара).

Предишният отчет за приходите на компанията доказа, че се е справила добре по време на пандемията. Сегашният отчет потвърждава, че печалбите няма да спрат скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *