Писател написа 97 книги за 9 месеца с помощта на ChatGPT и Midjourney и спечели хиляди долари

Стефан Николов Последна промяна на 24 май 2023 в 17:46 1287 0

Tim Baucher's AI books

Снимка https://lostbooks.gumroad.com/

Писател написа 97 книги за 9 месеца с помощта на ChatGPT и Midjourney и спечели хиляди долари

Писателят фантаст Тим Баучер споделя, че е създал текстовете и идеите си с помощта на AI системите ChatGPT, Claude и Anthropic, а илюстрациите за книгите са генерирани по негови заявки от невронната мрежа Midjourney.

За девет месеца авторът е създал 97 книги, като всяка от тях съдържа между 2000 и 5000 думи и от 40 до 140 илюстрации. Според Баучер създаването на един екземпляр с помощта на AI инструменти отнема около шест до осем часа, но има и такива, които са му отнели само три часа.
Към днешен ден тези книги се продават онлайн при цена от $1.99 до 3,99.

"Изкуственият интелект се оказа чудесен катализатор за творческата ми работа. Той ми даде възможност да увелича количеството, като същевременно запазя качеството, и ми позволи да се впусна в сложното изграждане на сюжета с ефективност, която никога не бих могъл да постигна", коментира писателят в пред Newsweek.

Самият писател споделя, че целта му е била да създаде поредица от уникални, завладяващи електронни книги, обединяващи антиутопична научна фантастика с увлекателно изграждане на свят с изкуствен интелект. Към днешен ден той е на прага на издаването на своята 97-ма книга, като всичко това се случва в рамките на само девет месеца.

Постигнатата безпрецедентна скорост на писане или по-точно създаване на книги е станала възможна благодарение на AI инструмента за генериране на изображения Midjourney версия 5.1, чатбота ChatGPT версия 4 и системата Claude на Anthropic, която много успешно може да се използва за мозъчна атака и за генериране на интересен текст.

Баучер допълва, че за периода от миналия август до месец май тази година е продал 574 от тези книги на обща цена около 2000 долара. В самите книги са поставени препратки между тях и по този начин се създава мрежа от взаимосвързани истории, които привличат читателите и ги насърчава и по-нататък да изследват фабулата.

На критиците, които считат, че едно произведение с от 2000 до 5000 думи е прости кратък разказ, а не истинска книга, Баучър казва, че тези "неистински книги" са показали впечатляваща възвращаемост за едни съвсем нишов автор и издател, който почти няма промоции и реклами и по принцип никакви режийни разходи.

Противно на общоприетото схващане, че AI ще замени творческите работни места, Баучър вижда изкуственият интелект (AI) като мощен инструмент за подобряване и подсилване на творческите способности, както и капацитета ни да правим много по-добре всичко, с което сме се заели.
Фантастът казва още, че е неизбежно в съвсем близкото бъдеще художниците също да започнат да използват изкуствения интелект, като всеки от тях трябва да открие най-подходящата за себе си комбинация от AI инструменти.

Баучър е на мнение, че съвсем скоро разказването на истории с помощта на AI ще се превърне в норма и ще се развие до такава степен, че читателите ще станат съавтори на тези произведения. Това е възможно понеже изкуствените интелекти от ново поколение дават възможност на авторите и читателите бързо и съвместно да генерират специфично съдържание, благодарение на което тези произведения ще станат много по-интересни и популярни.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !