Пет европейски сайта, от които можете да си купите автомобил

Offnews Последна промяна на 04 януари 2023 в 12:56 10704 0

Покупка на кола

Снимка Unsplash

Покупка на кола

Технологиите са един от факторите, който доведе до най-сериозни изменения в начина на пазаруване на потребителите. Множество услуги вече са достъпни и онлайн, както в страната, така и в чужбина, което значително разширява опциите за избор на крайния потребител и стимулира конкуренцията.

Подобни тенденции се наблюдават и в сектори, които изглеждат доста по-консервативни. Един такъв е свързан с традиционната ни представа за покупка или продажба на кола, която в главите ни сякаш задължително трябва да се случи чрез множество времеемки и изтощаващи обиколки по автосалони. Вече съществуват доста на брой интернационални сайтове, които успяха да си изградят реноме на надеждни дилъри на автомобили втора употреба. Ето и най-популярните сред тях.

Германският AutoScout24.de

В каталога на сайта можете да намерите над 730 000 автомобила за продан, което автоматично го прави най-големият в Европа. Търгува както с превозни средства втора употреба, така и с чисто нови модели. Има филиали в 19 страни, които общо разполагат с над 2 милиона коли.

Английският Autotrader.co.uk

Англия е вторият най-голям европейски пазар на автомобили след Германия. Сайтът, за който става въпрос, разполага с около 430 000 коли, като повечето от тях са употребявани, а съвсем малка част са чисто нови.

Френският Leboncoin.fr

Това е най-големият френски сайт за покупко-продажба на автомобили, като ежегодно е сред 10-те най-посещавани в страната. Платформата е утвърдена и изключително функционална, като предлага възможности за постигане на доста добри ценови условия и изгодни сделки.

Нидерланският Marktplaats.nl

Нидерландия също разполага с добър автомобилен пазар, като на територията на държавата могат да се намерят сравнително евтини модели. Сайтът, упоменат в точката, е един от водещите в това отношение.

Швейцарският Car4you.ch

Сайтът има работеща версия на английски, което доста улеснява избора измежду предлаганите над 200 000 модела автомобили от гледна точка на средностатистическия европейски потребител. Имайте предвид обаче, че повечето продавачи в платформата са дилъри.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !