Най-добрите безплатни приложения за редактиране на снимки през мобилния телефон

Мария Иванова Последна промяна на 11 февруари 2023 в 12:53 16833 0

Smartphone photo editor

Снимка The Free Birds/Unsplash

Най-добрите безплатни приложения за редактиране на снимки през мобилния телефон

В наши дни съвсем не е задължително да имате скъп фотоапарат, за да правите впечатляващи снимки. Можете да използвате телефона и няколко приложения за редактиране на изображения, за да подобрите качеството им и да ги направите по-атрактивни. От добавяне на филтри до премахване на ненужни обекти - има много промени, които можете да направите с помощта на подходящия фото редактор.

Ако се питате как да направите правилния избор, след като Play Store е пълен с подобни приложения, тази статия е точно за вас. В нея сме събрали едни от най-добрите безплатни приложения за Android, които могат да се използват за бързо и професионално редактиране на изображения. Ще ви ги представим с кратко ревю на възможностите им (инструменти, фокус, начини за споделяне и др.), както и с линк, в случай че решите да си свалите някое от тях, за да го изпробвате.

Canva

Canva може да прави много повече от редактиране на снимки. Това е по-скоро инструмент за графичен дизайн, който е подходящ за създаване на визуално съдържание за всякакви цели - от картички и покани до плакати и публикации в социалните мрежи. Безплатната версия на приложението предлага над 2 50 000 шаблона за дизайн, 5 GB облачно пространство и хиляди свободни за ползване снимки и графики. Платените - Canva Pro и Canva Enterprise - имат много повече шаблони, дизайни и инструменти за създаване на брандирано съдържание.

С безплатната версия можете спокойно да създавате висококачествени изображения, презентации, видеоклипове, истории в Instagram, корици за Facebook постове и др. Приложението позволява да сформирате екип и да си сътрудничите в реално време с вашите приятели или колеги за изработката на презентации, покани, графики, работни отчети, планове и т.н. Важна функционалност е, че Canva автоматично запазва и съхранява всичко, което създавате.

Pixlr

Pixlr е отличен инструмент за фина настройка и добавяне на ефекти за визуални подобрения на изображенията. Има интуитивен интерфейс, който ви позволява да правите бързи корекции и да създавате колажи. Тук ще откриете филтри, стикери и рамки, с които вашите снимки ще изглеждат по-привлекателни. Можете също да използвате четките в приложението, за да рисувате, осветявате, потъмнявате или пикселизирате вашите картини.

Една от най-ценните функционалности на Pixlr е поддръжката на слоеве - функция, която липсва в много безплатни фото редактори. В допълнение, приложението дори и в безплатната му версия има опция за автоматично коригиране на червени очи, което го прави добър избор за всеки, търсещ начини за премахне на този неприятен ефект от снимките си.

Photoshop Camera Photo Filters

Photoshop Camera Photo Filters е приложение, подходящо за всеки, който обича да обработва снимките си с нови филтри и ефекти. Създадено от краля на графичните редактори Adobe, то позволява основно редактиране на изображенията - като регулиране на контраста, яркостта, експозицията и т.н. Приложението се отличава със своята библиотека с лещи, предлагаща някои интересни и артистични ефекти.

Lightroom Photo & Video Editor

С това приложение, отново създадено от Adobe, получавате голяма част от функционалностите на Adobe Photoshop направо в мобилния си телефон. Вместо да предлага предварително зададени ефекти, то ви позволява да експериментирате с текстура, яркост и други елементи за редактиране.

Тук няма да откриете стикери и емотикони, които да лепите върху снимките си. Вместо това ще получите набор от инструменти за фина редакция на вашите изображения. Важно е да уточним, че промените се синхронизират в облак, което ви позволява да започнете редактирането от едно устройство и да го продължите от друго.

Snapseed

Собственост на Google, това приложение предлага широка гама от функции за редактиране напълно безплатно. С помощта на различните видове четки можете да регулирате експозицията и нивото на наситеност във вашите снимки, да променяте дължината на лицето, размера на зеницата, усмивката и др.

Със Snapseed можете също да премахвате ненужните обекти само с няколко докосвания, както и да прилагате разнообразни филтри - от ретро стилове до модерни HDR визии. Като цяло, това е страхотно приложение, което не съдържа разсейващи реклами и предлага много функции от първокласно ниво.

Picsart Photo Editor & Filters

Picsart е друго богато на функции приложение за редактиране на снимки, което идва с много филтри и инструменти за редактиране. To може да се използва, както за редактиране на снимки и видеоклипове, така и за създаване на уникално и креативно визуално съдържание. С този инструмент можете да правите колажи и да прилагате ефекти към изображения. Безплатната му версия позволява ретуширане, корекции на лицето, подобряване тена на кожата, както и промяна на формата на тялото.

Приложението дава възможност за да станете част от творческата общност на Picsart и да споделяте вашите творения. Можете също да участвате в предизвикателства за редактиране, в които победителите се определят според гласовете на общността.

Lumii

Lumii е безплатно и богато на функции приложение за редактиране на снимки, което позволява добавяне на филтри, шаблони, текстове и фонове към изображения. Идеално решение е за всеки, който иска да прави лесни и бързи редакции като регулиране на цветовия контраст, яркостта, експозицията, нивото на наситеност и т.н. Този фото редактор позволява създаването на персонализирани филтри, промяна на фон, добавяне на текст, форми, рамки и др.

Той има сравнително лесен за навигиране потребителски интерфейс и за разлика от други безплатни приложения, няма реклами. Ако харесвате Lumii, можете да преминете към Lumii Pro, за да отключите допълнителни филтри, ефекти и шаблони.

PhotoDirector

е приложение за редактиране на снимки, което предоставя безплатно някои първокласни функции като промяна на фона на картината, премахване на нежелани обекти, както и обезшумяване на снимки. В безплатната му версия можете да използвате тези функции само по веднъж на ден.

Този фото редактор има лесен за употреба и богат на функции интерфейс, който предлага повече от готови ефекти за редактиране на снимки. Тук ще откриете възможност за ръчно подобряване на изображенията чрез плъзгачи за яркост, тон, експозиция, контраст и тъмнина. В допълнение, PhotoDirector предлага AI филтри, позволява да променяте фона на снимките, цветовете на дрехите си или да използвате режим на смесване, за да трансформирате снимките си изцяло.

Photo Effects Pro

За разлика от други приложения за редактиране на изображения, Photo Effects Pro предлага някои атрактивни фото рамки и фонове. Специална функция позволява да регулирате височината си и да изглеждате по-високи на снимките си. Сред останалите възможности на Photo Effects Pro са различни художествени ефекти, филтри, стилове на текста и др.

Представихме ви девет от най-добрите безплатни приложения за редактиране на снимки, налични в Play Store. Някои са добри за фина настройка на вашите снимки, докато други са идеални за редакции от професионален клас. Надяваме се, че сте успели да изберете онези от тях, които най-точно отговарят на вашите изисквания и цели. Не е нужно да теглите повече от две или три - те са ви напълно достатъчни, за да покажете креативността си.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !