Fortnite

Както почти всички събития, свързани със събирането на много хора на едно място, филмовите фестивали също мигрираха онлайн заради пандемията. Един такъв предстоящ ивент е фестивалът на късометражните анимационните филми Short Nite, който направо ще се състои във виртуалния свят на играта Fortnite.

Това ще се счули този уикенд под домакинството на видео играта Fortnite. В програмата на фестивала са включени дори няколко късометражни ленти, номинирани за Оскар.

В рамките на 24 часа на всеки 30 минути ще бъдат излъчвани анимационни филми на големия екран на Party Royale. Прожекциите ще започнат от 14 часа на 20 февруари.

За улеснение на публиката филмите ще бъдат излъчвани със субтитри на няколко езика. За запалените играчи е предвидена възможност да ги гледат картина в картина, докато играят популярното Battle Royale заглавие.

Онлайн видео играта „Fortnite“ вече беше домакин на няколко концерта. В нея се състоя и премиерата на трейлъра на филма Tenet, а неговият режисьор Кристоф Нолан дори обяви плановете си да създаде лента, която да се излъчва единствено в популярното гейм заглавие.

Short Nite е още една възможност за почитателите на играта да станат свидетели на интересни културни събития, които се прехвърлят от физическия към виртуалния свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *