facebook

Най-голямата социална мрежа в света Facebook вече функционира изцяло с възобновяеми енергийни източници. Това съобщи основателят на компанията Марк Зукърбърг, който публикува изявление по повод тазгодишния Ден на Земята – 22 април.

„Във връзка с наближаващия Ден на земята с радост ви съобщавам, че сега Facebook работи с на 100 процента възобновяема енергия. Постигнахме въглеродна неутралност в работата си и сме едни от най-големите купувачи на възобновяема енергия“ – посочва предприемачът. Той уточнява, че компанията му е вложила 8 млрд. щ. долара в 63 проекта за генериране на вятърна и слънчева енергия, които осигуряват работни места на няколко десетки хиляди души.

От Facebooк заявяват още, че през последните три години са намалили своите емисии на парникови газове с 94% и от 2020 г. са постигнали нетни нулеви емисии. Социалната мрежа твърди, че е един от най-големите корпоративни купувачи на енергия от възобновяеми източници с новите си проекти, които продължават да се развиват.

Facebook не е единствената технологична компания, която е загрижена за изменението на климата. През последните години Google, Microsoft, Apple и Amazon също си поставиха цели, свързани с опазването на околната среда и инвестираха милиарди долари във възобновяеми източници на енергия (ВЕИ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *