Днешният ден започна със сериозен ръст в курсовете на основните криптовалути. Биткойнът, който от доста време се търгуваше при цени от 56 хиляди до 59 хиляди щ. долара днес преодоля психологическата бариера 60 хиляди щ. долара. В обедните часове водещата криптовалута се търгува на ниво 60 619 щ. долара за 1 BTC при ръст от 4,68% за последните 24 часа.

Пазарната капитализация на биткойна се приближи плътно до 1,15 милиарда щ. долара.

Курсът на втората световна криптовалута Etherium също бързо расте и към днешен ден се търгува при цена около 2160 щ. долара за 1 ETH с ръст от около 3,7% за изтеклото денонощие. На практика всички криптовалути от топ-10 рейтинга бележат осезателен ръст.

Финансовите анализатори са на мнение, че скокът в цената на основната криптовалута се дължи предимно на девалвацията на долара и на другите фиатни пари, която е следствие на финансовата помощ, която различните правителства оказват на бизнеса в условията на COVID-19 пандемията

Но поскъпването и намаляването на волатилността на биткойна оказаха огромно влияние на бизнеса, като едно от най-значимите събития от тази област бе, че наскоро Международната платежна система Visa взе решение да започне да работи с криптовалути и по този начин да последва примера на PayPal, която миналата година обяви, че започва да извършва транзакции с биткойни и други криптовалути..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *