Технологичният гигант Apple планира да стартира собствена здравна услуга. Идеята за нея възниква още през 2016 г., но реализирането е спряно, тъй като компанията е фокусирала усилията си върху Watch, Apple Health и други продукти и услуги.

Новата услуга ще свързва данни, генерирани от устройства на Apple, с виртуални и предоставяни на живо медицински грижи. Чрез нея Apple не само ще предлага първична лекарска помощ, а и базирани на абонамент персонализирани здравни програми.

Компанията съобщава още, че е наела здравна клиника близо до Apple Park и е ангажирала д-р Самбул Дисай от университета в Станфорд като ръководител на проекта. Услугата вече се тества със собствени служители на компанията.

Apple стартира и медицинското приложение HealthHabit, което да свързва служителите с лекарския екип. То обаче все още има малък брой регистрирани потребители.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук споделя, че един от най-големите приноси на компанията за човечеството ще бъде в областта на здравеопазването. По думите му идеята за първичната здравна услуга се е забавила, но работата по нея ще продължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *