Apple планира да пусне новата услуга Spatial Audio за Apple Music днес. Функцията беше обявена миналия месец, а специален онлайн евент, посветен на Spatial Audio е насрочен за днес.

Spatial Audio позволява слушането на песни със съраунд звук за абонатите на Apple Music и може би няма да ви се наложи да чакате дълго, за да я изпробвате. Събитието, озаглавено “Introducing Spatial Audio”, ще се проведе днес в 22ч българско време, което е точно след откриването на WWDC 2021.

Въпреки, че гръмкото заглавие не гарантира, че Apple ще пусне своята нова услуга още днес, компанията вече направи официално съобщение през май и обеща тя да излезе през юни. Събитието ще започне веднага след откриването на конференцията за разработчици, а стартирането на Spatial Audio може да е част от презентацията.

Възможността да слушате песни без загуби (Lossless Audio) също ще дебютира по някое време този месец. Не е ясно обаче, дали тази опция също ще стартира днес, или е отложена за по-късно през месеца.

Какви са предимствата на Spatial Audio? Песни, смесени в Dolby Atmos, могат да поддържат Spatial Audio. “Слушането е като магия. Музиката идва отвсякъде около вас и звучи невероятно”, разказва Оливър Шусер, вицепрезидент на Apple Music and Beats в свое изявление.

За съжаление не всяка песен в Apple Music поддържа тази функция, но компанията посочва, че “хиляди” парчета осигуряват новото съраунд изживяване. Шусер обяви, че Spatial Audio е достъпна за изпълнители като J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weekend и др.

Apple Music струва 9.99 долара месечно или 14.99 долара за семеен план, а студентите могат да се възползват от абонамент от само 4.99 долара. За Spatial Audio абонатите на музикалната услуга на Apple няма да заплащат допълнително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *