Apple изглежда изпитва проблеми едновременно с търсенето и наличностите на серията си смартфони iPhone 13. По данни на Bloomberg, компанията е информирала доставчиците си на компоненти, че търсенето на смартфоните ѝ е отслабнало преди празничния сезон.

През октомври изданието съобщи, че Apple е намалила производствените си цели до 80 милиона броя. Това е с 10 милиона броя смартфона по-малко от първоначалните планове. Тогава това се дължеше на недостига на компоненти.

Очакваше се обаче изоставането да бъде наваксано през следващата година когато този тип проблеми отслабят влиянието си. Сега компанията е съобщила на доставчиците очакваните за следващата година поръчки може да не се осъществят.

Световният недостиг на чипове има значително влияние върху компаниите в редица сектори. Това доведе до значително намаляване на производството на продукти.

Освен намаляването на производствените цели за серията iPhone 13, компанията ограничава и продукцията на iPad, за да задели чопове за смартфоните си. Някои потенциални купувачи изглежда са решили да пропуснат актуалното поколение след като се е наложило да чакат за наличности.

Слуховете сочат, че iPhone 14 ще предложи по-значително подобрение с нов дизайн. Въпреки отслабеното търсене, анализаторите очакват, че компанията ще постигне 6% ръст на доставките през последното тримесечие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *