Базираната в Париж технологична компания Wandercraft представи най-новия си екзоскелет „Аталанте“. Той е създаден, за да помага на трудноподвижни пациенти по време на техните рехабилитационни упражнения.

Устройството наскоро получи медицински сертификат в Европа (MDR). Признанието позволява на пациентите и лекуващия персонал да го използват по-широко.

Първият екзоскелет на Wandercraft беше представен преди повече от четири години. Новият модел обаче е специално предназначен за хора с параплегия (вид частична парализа).

„Аталанте“ се отличава с по-усъвършенстван дизайн и функции от предшественика си. Той е снабден с дистанционно управление, както и ново приложение, което позволява на физиотерапевтите и пациентите да настройват фино движенията и програмите за упражнения.

Устройството използва два комплекта сменяеми батерии, които позволяват непрекъсната му употреба. Благодарение на по-малкия хардуер и по-интелигентния софтуер новият модел е по-удобен за пациентите.

Крайната цел на Wandercraft е създаването на личен екзоскелет, който може да се използва като помощно устройство у дома или по улиците. За осъществяването ѝ компанията получи финансиране от 45 млн. щ. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *