От месец февруари тази година Tesla почти всеки месец вдигаше цената на базовите версии на електромобилите Model 3 и Model Y с по около 500 щ. долара и към днешен ден те поскъпнаха общо с около 3000 щ. долара. Усъвършенстваните Model S и Model X съвсем наскоро излязоха на пазара, но сега Tesla вдигна цената на техните базови конфигурации с 5 000 щ. долара наведнъж.

Базовият вариант на Tesla Model S с 4х4 задвижване и два електромотора сега струва 84 990 щ. долара, като само преди два дни цената на този електромобил бе с 5000 щ. долара по-ниска. Американските клиенти на Tesla имат само една алтернатива на този електромобил в лицето на наскоро представения Tesla Model S Plaid с три електродвигателя и изключително впечатляващи динамични характеристики. Цената на този електрически автомобил не е увеличена и си остана 122 990 щ. долара.

Подобрената версия на кросоувъра Tesla Model X все още не се доставя на купувачите, но цената на неговия базов вариант също нарасна с 5000 щ. долара до 94 990 щ. долара. От друга страна версията Plaid се предлага и за този кросоувър при цена 119 990 щ. долара – тоест с 10 хиляди щ. долара по-евтино.

Всичко това важи за територията на САЩ. В Китай всичко изглежда по друг начин. Там автомобилната компания на Илън Мъск намали цената на кросоувъра Tesla Model Y, за да увеличи търсенето на този електромобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *