През последните години търсенето на алтернативи на нормалното месо се увеличи значително. Сингапур стана първата страна в света, която направи пробив в това отношение като разреши продажбите на пилешко месо, отгледано в лабораторни условия.

Това дава възможност на американският стартъп „Ийт джъст“ да продава продуктите си, изработени от изкуствено отгледани животински мускулни клетки. Първоначално те ще бъдат достъпни под формата на хапки. Компанията обаче не съобщава кога ще се появят на пазара.

Възможно е през следващите десет години пазарът за алтернативи на месото да достигне 140 млрд. щ. долара. Това представлява около 10% от глобалната индустрия с месо, оценявана на 1.4 трилиона щ. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *